Göm menyn

NIFFIT

Niffit är en ideell förening som startades 2010 på initiativ av professorer, forskare och doktorander i klinisk psykologi vid Umeå och Linköpings universitet. Iniativtagare är professor Gerhard Andersson legitimerad psykolog och psykoterapeut med kbt-inriktning och professor Per Carlbring legitimerad psykolog, psykoterapeut med kbt-inriktning.

Niffit är en idé om att behandlingsmaterial mellan forskare kan spridas och utvecklas utan kommersiella intressen. Niffit kommer att samla ihop det bästa av behandlingsinnehåll för internetterapi, granska denna för att upprätthålla en god kvalité och verka för att sprida och göra dessa tillgängliga, bland annat genom en ny plattform för internetbehandling. Plattformen är just nu underutveckling och den kommer att kunna användas av Niffits medlemmar, helt enkelt för att det ska finnas en gratis plattform att använda för alla som forskar inom internetbehandling. Niffit kommer även att arbeta för att ett bra stödsystem ska finnas tillgängligt.

Medlemskap i föreningen är gratis, det enda kravet är att du är aktiv inom forskning inom internetbehandling och är öppen och villig att dela med dig av ditt material.

 


Sidansvarig: george.vlaescu@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-03-23